domingo, 22 de diciembre de 2013

La Tronca de Nadal


BON NADAL!!!



Ja hi tornem a ser per aquí, per compartir un cop més el nostre dia a dia. Aquest cop, us presentem a la Tronca de Nadal. Tots coneixem el Tió o Caga Tió, una tradició únicament de Catalunya i Aragó. 

A casa nostre, al Pont de Suert, gràcies a la influència de l'Aragó, nosaltres fem cagar la Tronca de Nadal. 
Però coneixeu el veritable origen de la Tronca? 
Antigament, la fusta de l'arbre era imprescindible en el dia a dia: els mobles, les eines, les bigues de les cases, les vies del tren, escales, estris de cuina...I lo més important, la fusta de l'arbre cremava a la llar de focs, era la font per poder cuinar, escalfar-nos i donar llum a les nostres vides. 
La festa de la Tronca és una celebració pels més xics, però els més grans fem amb aquesta festa, un agraïment i reconeixement de la importància que té l'arbre i la seva fusta a les llars, un homenatge a la natura, que en el nostre cas, ens envolta i dóna vida. 
Tot i això, lo que més ens agrada és poder celebrar-ho amb la gent més estimada, amb il·lusió,amor i alegria. És per això, que aquest passat 20 de desembre, vam celebrar la cagada de la Tronca a la Residència i Centre de Dia de l'Alta Ribagorça. Gran i petits, vam gaudir d'una gran tarda plena de sorpreses i molts regals. Ens van acompanyar els éssers estimats, vam poder gaudir d'un concert de nadales gràcies a la Coral de Gent Gran. I per acabar...polvorons, neules, un beure i molts somriures.
Aquí queda present una petita mostra de la felicitat, que amb les paraules, es fa més tangible!
Gràcies a tots per formar part d'aquesta gran família!











































No hay comentarios:

Publicar un comentario