viernes, 28 de octubre de 2016

"CAP AL BON TRACTE A LES PERSONES GRANS"



"CAP AL BON TRACTE A LES PERSONES GRANS"


Aquest és el lema pel qual l'entitat gestora del nostre centre, ABD, ha rebut una subvenció per part de la Generalitat de Catalunya per dur a terme un projecte innovador. 

L'objectiu d'aquest projecte és ressorgir els valors de respecte i de bon tracte cap a les persones gran i evitar la discriminació per raó d'edat a través de la realització de tallers que es desenvoluparan en diferents centres educatius de tot Catalunya. 

Aquests tallers s'han dut a terme en primera instància a la nostra comarca, a l'Escola de la Vall de Boi amb alumnes de 8 a 12 anys i a l'IES Pont de Suert amb alumnes de 2nd de Batxillerat de 18 anys. 

En el cas de l'Escola de la Vall de Boi es va dur a terme, per una tallerista, diverses activitats on els nens i nenes havien de posar-se en situació i respondre amb els seus actes. Molts d'ells, amb innocència, opinaven i eren conscients que no sempre s'actua correctament davant les persones grans. 

A continuació, es realitzava una activitat similar i amb la mateixa tallerista a l'IES Pont de Suert, però en aquest cas també hi van participar tres persones del centre per explicar les seves experiències i opinions. 

Un cop finalitzats els tallers a tots els municipis pactats (Barcelona, Sant Vicenç dels Horts, Mataró, Verdú i Pont de Suert) s'elaborarà un manual de bones pràctiques amb la col·laboració dels centres educatius i de la Generalitat de Catalunya. 

Estem molts contents que aquest projecte hagi decidir iniciar el seu recorregut a la nostra comarca i al nostre centre, Residència i Centre de Dia de l'Alta Ribagorça.










No hay comentarios:

Publicar un comentario